Unitas-Tatra kiállítás a Közlekedési Múzeumban – Tisztelgés Révy Laci bácsi előtt


2012. február végéig tekinthető meg a Múzeum városligeti részlegében az Unitas-Tatra történetéről szóló mini-kiállítás, amelyen tablók és három szépen restaurált jármű segítségével elevenedik meg a múlt.
Földi Balázs, aki amióta 2010-ben befejezte Unitas-Tatrájának restaurálását, óriási elánnal vetette bele magát a márka népszerűsítésébe, s neki köszönhető az is, hogy létrejött ez a kiállítás. A mellékelt illusztráció nem a Közlekedési Múzeumban készült, hanem Németországban, ahol Földi Balázs és dr Velich István részt vettek a nem-cseh gyártású Tatra autók kiállításán.

Azonban ez a blogbejegyzés nem csupán az Unitas kiállításról szeretne szólni. Ugyanis az Unitas-Tatrához kapcsolódik Révy Laci bácsi személye is. A kackiás bajuszú, mindig jókedélyű, örökké adomázó Laci bácsi az elmúlt évtizedekben számos roncsot mentett meg az enyészettől. Tavasszal az OT Expo-n látható MÁG alvázat is egykor ő találta (a képen ő látható kb. negyven évvel ezelőtt, a megmentett alvázzal).
Révy Laci bácsi volt az aki megtalálta az Unitas-Tatrákat, ő volt az, aki alkatrészeket vadászott, s ő volt az aki belelkesített másokat.
Révy Laci bácsi fiatalkori kalandjairól nemrég közölt cikksorozatot a Veterán Autó és Motor. Reméljük gépjármű-fellelési kalandjairól is hamarosan részletesen írhatunk.

Mentés

Küldd el barátaidnak!
, , , , ,

1 thought on “Unitas-Tatra kiállítás a Közlekedési Múzeumban – Tisztelgés Révy Laci bácsi előtt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük