Budapest, I. kerület, Horgony utca 4

Sajnos itt kénytelenek voltunk kivételt tenni, mivel a Horgony utca ma már nem található meg a térképen. Helyette az Erzsébet híd budai lehajtóját találjuk

dobrenteiter
Ezen az 1920-as évek végén készült fényképen látható, hogyan festett egykor a Döbrentei tér és környéke. A kép bal szélén látható bérház jobb oldalán indult a Horgony utca. Forrás: falanszter.blog.hu. Az Urbface oldalon jól látható, hogy a garázs a Geist bérpalota Horgony utcai oldalán működött.
A Budapesti Automobiljavító Rt, Gellért Garage korabeli hirdetése

Bár a helyszín eléggé vázlatos, de a grafikán látszik hogyan nézett ki a műhely.

Az 1920-ban alapított Budapesti Automobiljavító Rt irányítását 1922-ben vette át a szakmában már járatos Lukács Árpád-Lukács Gyula testvérpár. 1924-ben kezdték az építkezést a Horgony utca 4 szám alatti telken. Miután 1925-ben a műhely átköltözött Budára, októberben kiléptek a cégtől. A Budapesti Automobiljavító Rt egészen a második világháborúig működött ezen a helyen. Időről időre egy-egy képviselet is próbálkozott ezen a helyszínen (pl. André Steinlein, Talbot; Automobil Behozatali Rt Lancia stb].


A Horgony utcai ház udvarán benzinkút is működött – a korabeli lapokban 2 fénykép is megjelent az 1925-ben készült sorozatból.

A Döbrentei tér 6/I. Horgony utca 2-4-6 alatti házat 1940-ben bontották le.

Küldd el barátaidnak!
, , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük