2012 szeptember: új szakkönyv: Takács János: A Győri Automobil és Motor Club Aranykönyve

GyAMC könyv borító

Megjelent Takács János könyve, amely a Győri Automobil és Motor Club 1929-1939 közötti történetét dolgozza fel. A 120 oldalas mű részletesen elmeséli az egylet megalakulásának hátterét, évről évre számba veszi a klubbal kapcsolatos eseményeket. Külön fejezet taglalja a klubvezetők és a klubbal kapcsolatos jeles személyek életrajzát. A kötet lektorálását Négyesi Pál végezte.
A szerző, aki elkötelezett és lelkes kutatója a hazai gépjármű szaksajtó történetének, nagy mértékben támaszkodott a Győr város Levéltárában található három fényképalbumra, amely nem csupán a GyAMC történetéhez szolgál kiváló forrásul.

Nagy öröm számunkra ez a kiadvány, és nem csupán érintettségünk miatt. A háború előtti gépjárművekhez kapcsolódó társadalmi szervezetek története teljes mértékben feltáratlan. A Magyar Autóklub kísérleteire nem is érdemes szót vesztegetni. A Soproni Automobil Egyletnek megőrzödött egy szép Aranykönyve, Valentiny Károly jóvoltából a Heves Vármegyei Automobilisták Egyletének működéséről is tudunk részleket. Ám többtucatnyi olyan egyesület, klub, baráti társaság létezett, amelynek históriája a múlt ködébe vész.

A GyAMC Aranykönyve megrendelhető a szerzőnél, a takjano@kabelnet.hu emailcmen. Fogyasztói ár: 3934 ft + 650 ft postaköltség.
Ha legalább 10 budapesti megrendelő akad, akkor elhozunk egy adag könyvet Győrből és át lehet majd venni a XI. kerület Móricz Zs krt közelében. Akit érdekel az ajánlat, az a pnegyesi@yahoo.com emailcímen jelentkezhet.

Mentés

Küldd el barátaidnak!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük